EKO produkty

Žijeme ve stále více konzumní společnosti, kde je každý výrobek považován za spotřební zboží a má tak omezenou životnost. Lidé nad tím nepřemýšlejí, vše dělají automaticky. Co už se jim nelíbí nebo neslouží tak, jak by si představovali, zkrátka jednoduše vyhodí. Děje se tak téměř ve všech domácnostech po celém světě. Co ale se vším tím odpadem? Naprostá většina věcí se nedá recyklovat. Zde narážíme na opravdu velký problém týkající se životního prostředí.

Z důvodu konzumního způsobu života, který se v průběhu let formoval, vznikají stále více ekologické produkty. Na specializovaných internetových obchodech máte v dnešní době možnost vybírat z tisíců výrobků, které jsou šetrné k přírodě. Chcete podpořit ochranu přírody a alespoň částečně se vzdálit od konzumního způsobu života? Začněte malými krůčky. Podívejte se, co vše může být vyráběno ekologickým způsobem.

Eko – domácnost

·         Nádobí z bio bambusu
·         Kuchyňské doplňky z bioplastu
·         Zubní kartáček vyroben z bambusu se štětinami z bambusové celulózy
·         Sáčky z kukuřičného škrobu a přírodních olejů
·         Čisticí prostředky do domácnosti vyrobené pouze z rostlin (např čistič skel s octem a kokosovým mýdlem, ekologická aviváž, čistič koupelen a mnoho dalších…)

Eko – kosmetika

·         Ekologické zubní pasty
·         Šampóny, sprchové gely, mýdla
·         Ekologické repelenty, opalovací krémy
·         Přírodní deodoranty
·         Odličovací tampóny z biobavlny

Kancelářské potřeby

·         Papírová lepicí páska
·         Kuličková pera, tužky, zvýrazňovače
·         Zápisníky

Textilní výrobky

·         Bambusové ponožky
·         Osušky, utěrky
·         Obaly na mobilní telefony
·         Oblečení z bambusu a biobavlny

Jak můžete vidět, ekologických výrobků je na trhu už celá řada. Eko produkty můžete používat v každodenním životě. Od kuchyňského nádobí přes kosmetiku, prací i čisticí prostředky až po dekorace a oblečení. Velkou inovací a pokrokem kupředu jsou sáčky z kukuřičného škrobu a přírodních olejů, které by v budoucnu mohly nahradit mikrotenové sáčky, které jsou ve společnosti nepostradatelným pomocníkem. Pokud chcete začít s odlehčením přírody, zakupte některý z ekologických produktů.